Po razrezu in previjanju nazaj se inustrijske bobine odvijejo, razrežejo in previjejo nazaj, da se pridobijo manjše, vodljive in pripravljene bobine, uporabne tako za nadaljnji postopek obdelave s stroji za pakiranje, kot tudi za industrijsko uporabo. Bobine predstavljajo takojšnjo rešitev za zavijanje in pakiranje velikih izdelkov in so preizkušene za najmočnejšo embalažo.
Industrijske bobine so še posebej primerne za proizvajalce v sektorju plastike, ki jih ne morejo sami proizvajati, da bi jih pozneje predelali.
Na voljo so vedno v standardnih velikostih. Na željo stranke lahko izdelamo prilagojene bobine, debeline in gostote, ki najbolje ustrezajo želeni embalaži. Dobavljamo jih v različnih tipih folije kot je BOPP (bio oriented poly propylen),CPP (cast poly propylene), BOPLA (bio oriented poly lactic acid), PET (poly ester) in termoskrčljive folije. Lahko so gladke PP (neperforirane), mikroperforirane (MP), makroperforirana (MA), tiskane in netiskane.
Podvrsta BOBIN so naši končni izdeleki:
-
POLROKAVI Polrokav nastane, ko razrežemo večjo bobino iz ravne folije na manjšo bobino in strojno prepogibamo z enojnim pregibom.
-
TRAKOVI Trak nastane, ko razrežemo večjo bobino iz ravne folije na manjšo bobino in strojno izvedemo proces perforacije. Od vrste perforacije je odvisno kakšni bodo končni izdelki za trakove. Vrste trakov: bobina s polnim trakom, trak z robom in trak z registrom.
-
LAMINIRANE BOBINE (Dupleks bobina) Laminirana bobina nastane s proizvodnim procesom laminacije, ki spoji dve različni vrsti folije različnih debelin. Namenjena strankam, ki imajo stroj za pakiranje. Laminirana folija se navadno uporablja za shranjevanje živil in je debelejša in omogoča večjo pregrado za ohranitev izdelka, ki ga je mogoče tudi zamrzniti.
Izdelujemo vrečke iz različnih vrst folij, glede na posamezne potrebe stranke. Svetujemo prepoznati najboljše folije, ki jih ponuja tržišče, s katerimi je treba narediti embalažo. Za vsako vrsto izdelka je navedena vrsta embalaže, ki je prilagojena vsaki zahtevi kupca. Vrečke so namenjene pakiranju prehrambenih izdelkov (kruh, pekovsko pecivo, sadje, zelenjava) in izdelkov za splošno rabo.
Vrečke so na voljo v prozornem ali barvnem materialu in na zahtevo natisnjene v fleksiji. Nanesemo lahko poljuben tisk od ene do osem barv. Bio oriented poly propylen (BOPP) je na primer bolj primeren, če iščete togost in mehansko trdnost v embalaži. Kadar pa izdelek zahteva dobro odpornost na trganje in odlične lastnosti varjenja, priporočamo cast poly propylene (CAST). Za vsako drugo posebno zahtevo lahko zagotovimo pomoč in nasvete o najboljši vrsti materiala, ki je uporaben za najboljše ohranjanje izdelka.
Vrečke brez robov
-
Microperforirane (oznaka MP)
-
Makroperforirane (oznaka MA)
-
Gladke / neperforirane (oznaka PP)
-
Wicket vrečka
-
Tiskane
-
Netiskane
Vrečke z robovi
-
S spodnjim robom
-
S sistemom pobiranja wicket z zignaturo in spodnjim robom
-
S sistemom pobiranja wicket s prehodnim narezom
-
S sistemom pobiranja wicket z zignaturo
-
S sistemom pobiranja wicket z luneto
-
Tiskane
-
Netiskane
Folije
Folija za živilsko industrijo
Embalaža za področje živil zahteva skrbno razlikovanje glede na vrsto hrane, ki jo je treba konzervirati in potreb tržne strategije posameznega podjetja. Prodaja je odvisna od tega, kako potrošnik vidi videz zavitkov hrane. Pri pakiranju živil moramo biti zelo previdni pri uporabi sterilnega in neonesnaženega izdelka. Iz mikrobiološkega vidika ima folija prednosti pri pakiranju pekovskih izdelkov, testenin, suhomesnatih izdelkov, sadja, zelenjave in zamrznjene hrane.
To so tudi najpomembnejši sektorji pri uporabi plastične embalaže. Zaradi neposrednega stika s hrano je pomembno, da je embalaža fleksibilna. Fleksibilno embalažo bi najpreprosteje opisali kot embalažo ali del embalaže, katere obliko je mogoče zlahka prilagoditi. Prav zaradi te lastnosti, lahko vanjo zapakiramo praktično karkoli, od trdnih stvari, tekočin, gelov, praškov in maščob. Področje je urejeno z vrsto pravil. Ravno s preučevanjem posebnosti posamezne vrste hrane in njenih različic lahko priporočamo folijo, ki bo najbolje izboljšala njegov okus in ohranitev.
Vrste folij
CAST- POLI PROPILENSKI CAST
Glavne lastnosti in aplikacije:
-
Folija omogoča visoke standarde glede estetskih lastnosti, saj nudi odlično prosojnosti in sijaj končnega izdelka.
-
Zmožen je preprečiti porumenelost vsebine embalaže (iskana značilnost tako za živilski kot tekstilni sektor), tako da jo zaradi te močne estetske lastnosti številna podjetja izberejo za ustvarjanje darilnih paketov.
-
CAST folija predstavlja alternativo PVC-ju, ki omogoča ne le znatne prihranke pri proizvodnih stroških, temveč tudi večjo pozornost okolju, saj se lahko z boljšimi stroški in metodami odloži in reciklira.
-
Uporablja se, kadar želite dobiti odličen zvar in odporen končni izdelek, kakršnega ne bi raztrgala vsebina (dobra odpornost na visoke temperature, trganje in prebijanje).
-
Za pakiranje kruha in pekovskih izdelkov, ki zahtevajo manj togosti.
-
Nudi dobro pregrado za vlago, olja in maščobe.
BOPP-BIO ORIENTIRANA POLI PROPILENSKA FOLIJA
Glavne lastnosti in aplikacije:
-
Koekstrudiran bio-orientiran polipropilen je tog, kar omogoča obdelavo tanke folije, obenem pa ohrani svojo prožnost, ki je trikrat boljša od CAST polipropilenov in osemkrat več od PE (polietilena).
-
Postopek bi-orientacije poteka pri zelo visokih temperaturah, blizu točke taljenja plastičnefolije, zaradi česar je zaželena v embalaži, ki zahteva sterilizacijo pri visoki temperaturi.
-
Folija nudi veliko preglednost, svetlost ter sijaj, odlične lastnosti vlažne pregrade in dobro natezno trdnost.
-
So najboljša izbira za fleksibilno embalažo tako za živilske izdelke kot za druge namene, ki vedno zahtevajo odporen, izolirni ovoj.
-
Za pakiranje kruha, piškotov, testenin, suhega sadja, čokolade, bombonov, prigrizkov, sirov, prekajeno in predelano meso.
-
Poleg tega je glede na spolzke lastnosti in lastnosti, ki preprečujejo praske, ta film idealen za tiskanje.
BOPP-ANTI FOG -KOEKSTRUDIRAN POLIPROPILEN PROTI MEGLICI
Glavne lastnosti in značilne aplikacije:
-
Posebno pozornost je treba nameniti embalaži za živila, ki se tudi po pobiranju še naprej pretvorijo in proizvajajo vodno paro kot je sveža zelenjava in sadje.
-
Sproščanje,čeprav minimalno, vodne pare sproži grd učinek "rose", ki hkrati vpliva na kakovost izdelka in vidnost embalaže.
-
Pravzaprav brez običajne koekstrudirane polipropilenske folije, ki ni proti megli, tega procesa ne more preprečiti.
-
Folija ima poseben troslojni koekstrudiran film: notranja lupina, ustrezno obdelana z ustreznimi komponentami in v skladu z zakonodajo, dejansko lahko prepreči nastanek kondenzata, kar omogoča, da zelenjava in sadje diha.
-
Folija z odličnimi pregradnimi lastnostmi za vodno paro.
-
Diskretne pregradne lastnosti za kisik in arome.
PET - POLY ESTER
Glavne lastnosti in značilne aplikacije:
-
PET folija ima v primerjavi z ostalimi folijami večjo natezno trdnost, odlično dimenzijsko stabilnost, majhno absorpcijo vlage in dobro ohranja fizikalne lastnosti v dokaj širokem temperaturnem območju.
-
Ima izjemno UV odpornost, odlične električne lastnosti, dobro optično jasnost, visok sijaj in dobro plinsko pregrado, vendar le zmerne lastnosti za zaščito pred vlago.
-
Folija je pogosto odlična izbira za zahtevnejše aplikacije v živilskih in neživilskih industrijah.
-
Ker zagotavlja večji oprijem črnil, lepil in kovine je folija idealna za kakovostno tiskanje in laminiranje.
-
Ima relativno visoko tališče, zaradi česar je primerna za aplikacije, ki zahtevajo sterilizacijo pri visokih temperaturah.
-
Folijo je mogoče metalizirati, kar ima za posledico izboljšane lastnosti plinske pregrade in pare za zahtevne primere, kjer je pomemben dolg rok uporabnosti izdelka (npr. za kavo, krompirjev čips in preste, pa tudi v mikrovalovni embalaži in medicinski embalaži).
BOPLA- SMOLA NA BIOLOŠKI OSNOVI
Glavne lastnosti in značilne aplikacije:
-
BoPLA folija predstavlja novo generacijo biološko razgradljivih folij, ki izjemno prispevajo k izboljšanju trajnosti sodobne embalaže.
-
Izdelana je iz obnovljivih materialov, pridobljenih iz rastlin, predvsem koruznega škroba in alifatskih poliestrov na biološki osnovi, kot je polilaktična kislina (PLA).
-
Folija je biološko razgradljiva v ogljikov dioksid, vodo in biomaso z mikrobno prebavo.
-
V mnogih aplikacijah lahko folije PLA nadomestijo plastiko na osnovi olja, kot so polipropilen, poliester ali polietilen, in zagotavljajo dve ključni okoljski prednosti: poreklo na biološki osnovi, ki ga je certificiral TÜV AUSTRIA, in kompostabilnost v skladu z normo DIN EN13432:2000-12.
-
Folija je zasnovana tako, da pokriva širok spekter uporabe embalaže za živila (sveža in suha živila) in neživila.
-
Folija ima dobre mehanske lastnosti, visoko togost, dobro pregrado za kisik, polprepustnost za vlago, zagotavlja dobre lastnosti proti meglici, dobre drsne lastnosti, odpornost na olja, maščobe in alkohol, inhertne antistatične lastnosti, ter odlično zadrževanje zvitka.
-
Omogoča kakovostno tiskanje in laminiranje.
Ta logotip se lahko uporablja za končne izdelke, ki so izdelani iz tega vmesnega izdelka in so certificirani s številko 7P (7P0725) kot končni izdelki pri DIN CERTCO (9G0108).
TERMOSKRČLJIVA POLIOLEFINSKA FOLIJA (LDPE in LLDPE)
Glavne lastnosti in značilne aplikacije:
-
Termoskrčljiva folija na osnovi poliolefina ima zelo široko paleto aplikacij v svetu embalaže, zahvaljujoč svoji funkciji toplotnega krčenja tudi pri nizkih temperaturah, kar omogoča, da se film v stiku s toploto skrči.
-
Za obe foliji je značilno, da imata dobro jasnost, so dobra ovira za vlago in poštene plinske pregrade, lahko so toplotno zaprte, močne in zelo prilagodljive.
-
Vendar pa imajo nekatere razlike, zaradi katerih so bolj primerne za različne aplikacije. Na primer, LDPE je pogosto izbran zaradi visoke jasnosti, enostavnosti obdelave in visokega sijaja. LLDPE pa je izbran zaradi natezne trdnosti (tj. žilavosti) in toplotne tesnilnosti. LDPE se navadno pogosteje uporablja v embalažah za živila in neživilih ter pri skrčanju. LLDPE se pogosteje uporablja v vrečah za smeti in raztegljivih folijah.
-
Za zavijanje živil, kot so torte, sladkarije, led, sladoledi, pekovski izdelki, kruh in zavijanje neživil.
-
Njegove prednosti so majhna specifična teža, odlične optične lastnosti.
-
Kemična odpornost na maščobna olja in topila.
-
Dobre mehanske lastnosti.